onsdag 26 januari 2011

Friday The 13th 2009

Jag är väldigt osäker på om jag ska kalla den här filmen för remake eller ej?
Den följer ju inte första filmen alls så det är inte riktigt en remake, men den sticker ut från resten av hela serien, jag antar att det här tekniskt sett är en Reboot och inte en Remake.
Huh.. jaja nu fortsätter vi !
SJÄLVKLART så ÄLSKAR jag Friday The 13th-filmerna (utom Freddy vs Jason och Jason X såklart för dom är piss). Självklart så var jag first row när den här skönheten kom ut och var extremt pepp. Mös ned mig i mina gamla mörka lilla lägenhet, 1cm från tvn med popcorn, cola, och fan nästan en erektion !

Handling:
En killes lillasyrra har försvunnit runt gamla goda Camp Crystal Lake, i sitt sökande efter henne så möter han en grupp ungdomar som är på nån sorts semester i en av ungdomarnas sommarhus.

Självklart så är Jason och smyger runt i skogarna och allting blir blodigt och roligt.
Ganska enkel handling, precis som det ska vara i en Friday The 13th.

HERE BE SPOILERS.

Det rent geniala i den här filmen är att i början så får vi följa ett gäng med otroligt dryga karaktärer, samt en kvinna med de fulaste rundaste bröst du någonsin kommer att få se.
Hittills så tänker man "baah seriöst är det de här det handlar om?" man kan redan peka ut vilka som kommer dö på grund av de extrema steriotyperna. Vi har en självklart slampig brud, vi har en tjejtjusare, huvudpersonen, hennes kille, och en nördig snubbe som aldrig kommer att få ligga.
De är iallafall där ute för att hitta ett beryktat haschfält som ska finnas i närheten. Under kvällen så slår de läger och pang så börjar de bli mördade en efter en.
Det roliga i det här är att 19 minuter in så är redan 3 av 5 karaktärer döda.. wow det här går fort tänker man ju såklart. 24 minuter in, alla karaktärer är döda... wow.. jättefort..är den slut nu?
DÅ KOMMER TITELN, filmen har inte-ens-börjat-än. Otroligt rolig idé och extremt orginellt.
Det här är helt enkelt ett intro på 25 minuter, helt genialt.

SLUT PÅ VIKTIG SPOILER

Vi känner alla igen Jason som en ostopplig zombie med Machette och hockeymask, han är odöd och odödlig. Lite mer spännande är att i den här så har de siktat på att göra honom mer mänsklig.
Han är helt enkelt en pojke som tros ha drunknat, han överlevde, växte upp i skogen runt lägret och i gångar under lägret. Han har adapterat sig och skyddat sitt område från inkräktare.

Men de har ju förstört honom han springer ju i den här filmen..

Ge dig han sprang i alla filmer innan Jason Lives då han faktiskt blev en Zombie som då går.

Men det är inte Kane Hodder som spelar Jason så det kommer inte bli nå bra.

Ge dig igen, Derek Mears är en extremt mycket bättre och artistiskt bredare skådespelar eän Kane Hodder, han spelar tillochmed Jason way bättre.

Men det är en remake och alla remakes är skit.

Nope en hel del av de remakes som har kommit ut på senaste hår har enligt mig varit mycket bättre än orginalet, Hills Have Eyes 1-2, Chainsaw Massacre 1-2, Amityville Horror. 
Sluta få för dig att alla remakes är skit och njut av filmen istället.

Där hade vi en liten enkelt Q-A på de vanligaste sakerna som folk säger runt den här filmen.
Rätt slätt så är det här en underbar film.
Den är precis det som ett vanligt Friday The 13th fan vill ha.
Den är full med blod, lättmördade karaktärer, Jason är på topp och en enkel handling.
På vissa ställen kan den bli lite seg och tempot går ned, självklart så är climaxen alldeles för lång och man blir bara less tillslut men allting fram till det är suveränt.
En extremt bra film helt enkelt.
Den står självklart i min DVD-hylla och jag kommer hålla ögonen öppna för uppföljare.
P.S
Du kommer att se mer bröst i den här filmen än i en vanlig porrfilm.
D.S


4/5