torsdag 10 februari 2011

Raul Julia

The Addams Family, Street Fighter, La Peste, Frankenstein Unbound..
Alla kanske inte är så bra filmer...speciellt inte Street Fighter eller Frankenstein Unbound men alla innehåller en otroligt skådespelare: Raul Julia.
Maniska ögon och ett hajleénde gjorde att honom perfekt för mer excentriska roller. I Addams så spelar han den charmige men smått psykotiske Gomez Addams. Om man har sett dessa filmer så förstår man att han helt enkelt är skapt för rollen....dock så byttes han ut mot Tim Curry i Addams Family Reunion från 1998.. visst det kan ju ha varit lite svårt för Raul att vara med eftersom han tyvärr avled 1994...och ok Tim Curry kanske är det bästa valet efter honom.. men då Tim Curry försöker att leverera sina repliker så ser man verkligen skillnaden.
Med sin latinobakgrund så har Raul Julia en sån passion i sitt uttal, en sån kraft, att vad han än säger så kommer det ut som någon stark sorts Wagner-opera!
Jag har inte så mycket att säga med det här inlägget mer än att det är så otroligt synd att Raul Julia gick bort 1994 och att om han hade levt idag så hade han troligtvis kommit med ännu fler storroller.
Synd och skam!