tisdag 12 juli 2011

Filmdousches

En sak som irriterar mig när det gäller film är alla Filmdousches som finns.
Vi känner igen dem genom lines som "Nä orginalet är alltid bättre..." och "Alltså jag ser inte på sånt där Hollywood-skräp" osv. Om man sitter på älskade IMDB.com så finns det fullt av dessa härliga människor!
De sitter på de olika forumtrådarna och bitchar om regissörer från 30talet som helt klart hade mer känsla för filmskapande än tex Christopher Nolan.
Runt dessa människor så är det olagligt att tycka om en remake, uppföljare, eller produktion från 80talet och framåt. "Alltså jag ser bara på filmer från 75 och bakåt, filmtidens guldera" Filmtidens bajsrand möjligen, skådespelet var piss, kvaliten skit och manus kabushibushi!
Om vi går in på IMDBs filmlistor så finns här sköna exempel på vad jag menar.
Gör såhär: Gå in på IMDB, leta reda på en lista som tex heter "10 movies you have to see" eller "greatest movies of all time". Gå igenom listan och njut av de extrema vintagetitlarna som du aldrig har hört om i hela ditt liiiiv!
Titlar som "CAT PEOPLE" från 1942 och "CURSE OF THE DEAMON" från 1957.
Visst de här kan säkert vara jättebra filmer, men när en lista på typ 80-90 filmer endast består av liknande titlar så visar det bara en sak: Du är en douche som vill att folk ska respektera dig och tycka att du är vis, konstnärlig och belevad man som ser på asgamla filmer som ingen någonsin har hört om.
Stop being a douche och se på nåt nytt.